Bits of Freedom, Hans de Zwart Amsterdam, 8/5/2015 Foto © Maarten Tromp

In deze eerste aflevering van Kritische Massa interviewen we Hans de Zwart van Bits of Freedom over privacyvriendelijke software, hoe hij boeken verslindt om zichzelf alles aan te leren wat-ie nodig heeft en daarbij een zelfgebouwde Goodreads-variant gebruikt, welke boeken hij leest & aanraadt, hoe hij de digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom uitbouwt – en méér.

Kritische Massa is een podcast van Jaap Stronks (en Laurens) van Bolster waarin we denkers & doeners op het snijvlak van technologie & samenleving interviewen over de vraag hoe zij maatschappelijk relevante & verantwoorde vernieuwing mogelijk maken. En hoe ze dat doen. En hoe anderen dat ook zouden kunnen doen. Afleveringen zijn gepland om de twee weken; in volgende edities maken Alexander Klöpping en Arjan El Fassed hun afwachting, dus abonneren maar. Meer info op kritischemassa.com.

Kritische Massa wordt mogelijk gemaakt door twee heel fijne sponsoren die we van harte aanbevelen, en ook zelf gebruiken:

  • De sponsor van Kritische Massa: Savvii, managed WordPress hosting. Aan te raden, want een webhost speciaal voor WordPress laat je sites veel beter en sneller draaien, inclusief alle noodzakelijke extra’s zoals backups en malware scanning die je nodig hebt als je hosting serieus neemt. De Kritische Massa-site draait er ook. Check ’t uit, ga naar savvii.nl/kritischemassa
  • Andere sponsor: Moneybird.nl. Gebruiken we ook al ruim 6 jaar: supersnel facturen en herinneringen sturen. Voor een euro printen ze je factuur zelfs uit en sturen ‘m op in een envelop, mocht een klant dat nog verlangen. Als Nederlandse partij hebben ze meer voordelen, zoals iDeal-integratie. Periodieke facturen, offerte-templates, maar ook bonnen inscannen en BTW-aangifte stroomlijnen is mogelijk. Als je facturen stuurt, is Moneybird onmisbaar. Check Moneybird.nl

Shownotes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 comments on “Hans de Zwart (Bits of Freedom) over The Big Lebowski, zelforganiserend leren, privacy-activisme en méér

  1. jeroen aug 23, 2015

    Is er ook een downloadbare versie beschikbaar, zodat ik het interview op een zelfgekozen (offline) moment kan beluisteren? Bij andere embedded stukjes audio van soundcloud staat er soms een downloadknop bij. Wellicht iets in de instellingen van soundcloud dat jullie kunnen aanpassen?